fredag 9. juli 2010

..: Mitt eget håndfarget garn! :..


HjerteGo sendte meg en sms her om dagen, om at hun hadde plantefarget garn på ferien. Da ble jeg veldig nysgjerrig, og søkte rundt på nettet etter garnfarging:) Jeg har hentet stor inspirasjon fra denne bloggen: http://inne-og-ute.blogspot.com/2010/05/vin-og-teflekker.html og har idag farget mitt eget garn. Det var veldig morsomt, og den største utfordringen var å måtte vente til det ble tørt for å nøste det opp:) På bildene her ser du egentlig ikke så mye av sjatteringene, men de er der. Blir spennende når jeg skal strikke med det.
Litt om prossessen :
Tok 2 nøster hvit babyull fra europris.
Kokte det i 15 min sammen med te, blåbærsaft og pulverkaffe. Avkjølte det før jeg skylte det i kaldt vann under springen. Tok litt salt og eddik oppi også, har hørt det binder fargen.
La det til tørk, nøstet det opp og voila!
Jeg har kalt nøstene mine for butterscotch:)
OG jeg har en plan for de. I bloggen til g-anette: http://g-anette.blogspot.com/search/label/oppskrifter har hun en nydelig hals jeg har lyst til å prøve meg på, så tenkte jeg skulle bruke to tråder av butterscotch'en min og strikke denne! Håper sjatteringene syntes bedre da:)

5 kommentarer:

 1. Oj, dette så jo veldig bra ut! Gleder meg til å se resultatet. Mener å ha hørt at rødbeter også egner seg til farging. Lykke til i give-away'en min forresten, kanskje det er denne gangen du vinner noe ;)
  Og takk for flott reklame! :)

  SvarSlett
 2. Så kult, ser flott ut.
  Jeg har en plan om å prøve å farge med Wilton kakefarger en gang, mest fordi jeg har mye farge igjen og nå begynner de å bli så gamle at jeg har ikke lyst til å bruke dem i mat lengre :-)

  SvarSlett
 3. Så SPENNENDE, dette fikk jeg lyst å prøve selv også! Jeg trodde eddig løsnet farge jeg, men kanskje jeg tar feil...?

  SvarSlett
 4. Så nydelig farge du fikk der!!!
  Det stemmer at eddik binder fargen, men jeg vet ikke om garnet blir lysekte av det. Gleder meg til å se det du strikker av det! Klem :)

  SvarSlett
 5. Jeg prøver igjen, må visst ha blitt noe krøll i går når jeg la inn kommentar her. Hvertfall, så utrolig hyggelig at du skal prøve oppskriften min! Og jeg GLEDER meg til å se resultatet :) Den Fana-bodyen var bare helt nydelig forresten!

  SvarSlett