mandag 9. januar 2012

..: Rough sea shawl :..


Rett og slett helt fryktelig misslykket....
Har prøvd meg på Rough sea shawl , og hadde jo håpet det skulle bli ok.
MEN det ble helt ille. Ikke noe sammenheng i mønsteret på kanten i det hele tatt!
Har lært to ting : FØLG mønster SLAVISK! Ikke noe "ja, men jeg gjør det bare slik etterpå", og fell av MYE løsere!
Man kan ikke bare vise frem det man er fornøyd med da vel, så nok ett misslykka prosjekt. Det varmer da, tulliball garnet er flott! Håper mitt neste sjal blir bedre.....sukk...

4 kommentarer:

 1. Når jeg så på bildet (før jeg leste teksten) tenkte jeg JA, det ble jo kjempebra! (var litt spent siden du var skeptisk når det lå til blokking)

  Men skjønner det ikke ble som du ønsket.

  Når det er sagt, og jeg vet at det ikke hjelper så mye siden du vet at det er feil der, men det er INGEN som ser feilene når sjalet er på vel :) (det med fellingen kan kanskje rettes på?)

  Uansett, lykke til på neste sjal, jeg beundrer motet ditt! ♥

  Klem

  SvarSlett
 2. Jeg ser ikke noen feil på sjalet ditt, og syns at det er fint!

  Det er viktig å følge mønsteret slavisk når det er et lacesjal, men samtidig så syns det ikke om du bruker det som et trekantsjal i halsen.

  Jeg har fått tips om å strikke en omgang ekstra på sjalene slik at jeg feller av en omgang senere. Man kan da enten øke til dobbelt så mange masker på den omgangen og så felle av som vanlig, eller man kan strikke den slik den er. Jeg feller av ved å bruke en mye tykkere pinne enn det jeg har strikket med. Feks om jeg bruker pinne nr 4,5 på sjalet bruker jeg pinne 6 til å felle av med. Da gjør jeg som følger; Strikker første masken VRIDD rett. Setter den tilbake på venstre pinne. Strikker så den masken OG maske nr 2 samtidig VRIDD rett igjen. Setter den tilbake på pinnen igjen og fortsetter på samme måte. Nå lurer jeg på hvorfor jeg strikker maskene vridd rett og ikke rett? Det må jeg forske på når jeg får ferdig neste sjal!

  Jeg anbefaler deg også å anskaffe deg en mønsterholder om du ikke har det. Det er et brett med to magneter på og en magnetlinjal som du bruker på enten chart eller i beskrivelsen. Det sparte jeg mye tid på! Når jeg tok i bruk min så slapp jeg å sitte og lete etter hvilken omgang jeg var på. Nå bruker jeg den til alle diagrammer.

  SvarSlett
 3. Synes sjalet ser veldig fint ut på bildet.... når du har det på henger det jo ikke rett ned og jeg tror nok det er bare du som ser feilene.. Flink er du! klem mariann

  SvarSlett
 4. Jeg synes det ser fint ut jeg, Lena! Men det som du ikke var fornøyd med kan du jo ta med deg som en erfaring :)

  SvarSlett