fredag 28. oktober 2011

..: Morskjærlighet :..
Nå er jeg så heldig å være 3-barnsmor, men mine to gutter ser jeg bare annenhver uke, siden de også er hos pappan sin annenhver uke. Dette er til tider veldig sårt, og idag var jeg innom bloggen til Myk Start. Der hadde hun lagt inn ett innlegg som traff meg veldig i hjertet, og jeg gråt når jeg leste hva hun skrev. Jeg føler det like gjerne kunne vært skrevet for meg, vi har det tydeligvis ganske likt. Hun skriver også utrolig bra, og jeg har fått lov til å bruke teksten hennes. Jeg annbefaler den bloggen på det varmeste. Og boken hennes Myk Start, som jeg er så heldig å besitte, så klart:)

"I dag morges hørte jeg plutselig høye lyder utenfor vinduet mitt. Høye lyder jeg kjenner så inderlig godt. Lyden av barnestemmer. Lyden av stemmene til barna mine. Jeg hører dem rope glade og fornøyde etter en venn der de tøyser og tuller seg på vei til skolen.


Så rart å høre dem sånn, her innenfra. De er der ute og jeg her inne. Alikevel kjenner jeg at jeg kjenner meg utenfor. For de kommer fra sitt andre hjem i dag. De har stått opp fra sine andre senger, og spist frokost ved et annet bord enn det som er mitt og vårt idag.

Det var ikke jeg som kysset dem hadet idet de gikk ut døra, og jeg ble ikke spurt om kysset mitt etterlot seg kyssemerke. Jeg ble heller ikke stående og se dem ta en siste sjekk i speilet, fordi de ikke tok sjansen på at da jeg svarte, nei, ikke kyssemerke idag heller, så var det var helt helt sant.
Selv om jeg hadde banket på vinduet og prøvd å rope etter dem, ville de ikke hørt meg. De ville heller ikke sett meg om jeg prøvde i vinke til dem. Så jeg banker ikke, og vinker heller ikke. Jeg blir bare stående og ser etter dem, helt til den glade lyden av dem forsvinner rundt svingen der borte ved skolen. Sånn er det å være deltidsmamma. Sånn er det å bo sammen med barna sine annenhver uke. Da ser man dem utenfra på en annen måte.


Allikevel er de her hos meg. Her inni meg et sted. Her og nå. Om litt. Og om litt til. Ikke halvparten av tiden, ikke annenhver uke. Men hver eneste dag og time.
I morgen kommer de til meg igjen. Da blir det garantert kyssemerke på på to par kinn. Og kanskje på to små gutteneser også. ( Men aldri før skolen. Lover!)"


Det at jeg idag også måtte levere fra meg guttene etter en uke sammen med de, gjorde meg ikke mindre sår ved denne teksten.


Ville dele den her på bloggen min. Og vise ett par av mine favorittbilder sammen med mine gutter - de er tatt i 2007. Nå er de store gutter på 9 år, og snart 6 år.
7 kommentarer:

 1. Ja, jeg kjenner jeg så utrolig godt igjen, har bare mine annen hver uke også. Idag dro de til faren igjen

  SvarSlett
 2. En vakker skrevet tekst!
  Blir helt rørt jeg også....

  det må være tøft å være deltidsmamma - dere er sterke mamma'er!

  Go'klem

  SvarSlett
 3. Og der rant tårene mine også gitt. Utrolig godt skrevet. Selv er jeg heldig å ikke ha det sånn, og kan bare forestille meg hvor fælt det må være. Klem fra meg

  SvarSlett
 4. Må være fryktelig sårt. Jeg er så heldig å ha ungene hos meg hele tiden, og kan nesten ikke forestille meg hvordan det er...

  SvarSlett
 5. Århhh . Du er smuk , meget smuk.

  klem

  SvarSlett
 6. Rørende tekst Lena. Og modig av deg og dele følelser slik. Guttene dine er helt nydelige!

  Stor lørdagsklem på vei til deg.

  SvarSlett
 7. Hei
  Nydelig skrevet. Utrolig rørende, kom noen tårer der ja. Føler med deg, vet litt hvordan det er savner Silje veldig når hu er vekk. Jeg må klare meg en helg, og skjønner godt at en uke uten ungene må være veldig tøft. Tenker på deg :) Savner dere. Må møtes snart.

  SvarSlett