onsdag 28. september 2011

..: en liten ting jeg lurer på :..Nå må jeg bare spørre dere erfarne strikkere.....Drops har som kjent, masse lekre mønstere...ikke minst på fantastisk flotte sokker... MEN de strikker de fantastiske sokkene i feks. Karisma og Nepal. Garn som jeg liker veldig godt, MEN det er vel ikke garn som er sterkt nok til å bruke til sokker man sliter på? Har du noen erfaringer og tanker og dele med meg? Går dere forsiktig på de (hehe), sitter bare i sofa....vasker de annerledes...eller hva? rett og slett bare tar du ett annet garn (slik som jeg har gjort hittil). Jeg vil så gjerne bruke garnet til feks disse lekre sokkene fra Drops på bildet her....men tør jo ikke det, hvis det går hull på tåballen etter litt bruk....

Spytt ut da jenter :)

6 kommentarer:

 1. De garntyper, er som du nævner ikke særlig slidstærke , hvad med at tage en tynd tråd med i samme farve når du strikker tå og hæl ?

  SvarSlett
 2. Ren ull er det absolutt varmeste, det er det ingen tvil om. Men strømpegarn er tilsatt polyamid og/ eller nylon for at det skal bli mere slitesterkt, som f.eks. Drops Fabel, Ragge sport (på Europris) Ragg soft Wool Blend (Stoff og stil)
  Så enten må du velge det varmeste eller det mest slitesterke..... får dessverre ikke i pose og sekk her ;)

  SvarSlett
 3. En mulighet er å velge dette garnet, også strikke med en ekstra tråd over hælen og evt tåa (forsterkningstråd eller noe lignende, både Nøstebarn og andre garnbutikker har dette). En annen mulighet er, som du sier, å bytte ut garnet. Velg da noe med polyamid og/eller nylon. Jeg bruker sokker fra september til mai, og man kan jo si at jeg ikke akkurat behandler de spesielt. Jeg sitter i sofaen, går på besøk, går inne, går ute osv. Da nytter det ikke med sokker i helt ren ull - sånn er det bare :)

  SvarSlett
 4. en løsning er å strikke så mange sokker at de rullerer så mye at de ikke blir slitt :)

  SvarSlett
 5. Dette har jeg også lurt på, og her kom det jo noen fine tips.

  Herlig forslg fra Monstermønster da, hihi ;)

  Klem

  SvarSlett
 6. Jeg strikker mange sokkepar, men aldri av garn som ikke er forsterket. Det får ikke hjelpe at ren ull er varmere. Har en først lagt mye arbeid i et mønster så er det greit at sokkene varer lengre enn dagen ut!

  SvarSlett