onsdag 11. mai 2011

..: Denne ser god ut og skal prøves:) :..



Jeg må bare si at jeg er svak for Ole Martin Alfsen, han er en dyktig kokk, og sympatisk mann:)

Idag på 4-stjerners middag tipset han om en viltsaus jeg bare MÅ prøve å lage en gang!!!






Viltsaus uten kraft


Av: Ole Martin Alfsen


3 sjalottløk i tynne skiver

2 ss Smør

40 g tørket steinsopp

1 dl bringebæreddik

6 dl fløte

4 ss russiske erter

1 laurbær

Litt frosne bringebær/kirsebær (2-3 ss)

Evt Finhakket gressløk

Salt og Pepper


Fres sjalottløken i smøret, knus steinsoppen over og la frese med.

Ha eddik i kjelen og la koke inn til ca 1/3 er igjen i kjelen. Hell over fløten, kok opp og ha i russiske erter og bær (ink. laurbær).

Kok opp og la det småkoke til sausen tykner. Her trenger du ikke å sile av, jeg synes det er godt med bitene av erter, sopp og bær i sausen, forutsatt at soppen blir skikkelig knust.

Men vil du sile av, er det helt i orden. Pass da på å få klemt ut enhver dråpe av saft ut.

Ha i gressløken og smak til med salt og pepper helt til slutt.
Fortrinnsvis til vilt. Både rype, reinsdyr men også mildere vilt blir nydelig med denne.
2-3-dager på kjøl eller videre lagring på frys

1 kommentar: