mandag 15. juli 2013

..: Sommerstrikk og trengende :..

Sommer og kos med familie, camping i 3 uker, og så klart - strikking. Jeg har strikket masse i mine 3 ukers ferie. I campingvognen, stranda, bilen...Men nå er mine 3 ukers ferie over, og hverdagen er igang igjen, med jobb, mindre tid til familien og mindre tid til strikking. MEN det stopper ikke meg, jeg tror jeg alltid sitter med strikketøyet på kvelden allikevel:)
Jeg har ikke fått blogget så mye på disse ukene, så jeg kommer med nesten alt nå:)
Først fortsetter jeg teststrikk-sokkene for FrkBadegakk (Lena). Hun slutter liksom ikke å lage nydelige sokkemønster hun, og jeg er fortsatt så heldig at jeg får lov til å teststrikke de.

--------------------------------------------

Først ut er Tove - disse er oppkalt etter Lena's mor, og jeg har strikket disse til min svigermor. Hun ble forøvrig utrolig glad for de, og var veldig fornøyd:) Jeg elsker å glede andre mennesker slik! Folk som setter pris på strikk i gave (eller håndarbeid generelt) har liksom en ekstra stjerne i boka mi.

Mønster: Tove av Lena Gjerald
Garn : Fabel fra Drops, turkis
Pinnenr: 2,5 mm

Tove er en veldig hyggelig ankelsokk å strikke, annbefales!

--------------------------------------------------
Så får dere hilse på Gisken. Hun ville jeg strikke i Arwetta - elektrogul. Jeg ville ha de selv, og de skulle være korte i skaftet - slik at de blir fine i oppbrettet olabukse!:) Planen klar:) Og de ble bare såååå fine. Alle sokkene Lena lager mønster, har så langt sittet som støpt på mine føtter - de har så god passform! Gisken er ikke ett unntak.
Jeg har vært så heldig å kunne ta bilder på stranda, og det blir det jo virkelig fine bilder av!:)
Gisken er også strikket på pinne 2,5mm. Mønsteret er ikke ute for salg helt ennå, men det er nok rett rundt hjørnet :)
----------------------------------------------------

Samme Lena som jeg teststrikker for, har ett herlig prosjekt på gang i 2013. Hjemløssokker. På slutten av året skal hun sende inn strikkede sokker til hjemløse i julgave!
Så mye vi strikker, så må vi jammen trå til på slike ting! Skulle bare mangle at man strikket litt til de som VIRKELIG trenger det:) TENK hvor glade de blir da! Jeg har nå strikket ett par hjemløssokker, og det blir ivertfall 1 par til som jeg skal sende til Lena mot slutten av året.


Garn: Per Tryving pt5 Sport
Pinnenr: 3,5 mm

Hvis du skulle være interessert i å bidra med sokker til de hjemløse, kan du gå inn på Lena's side, så står det  masse info her :) 

---------------------------------------------

Til sist, men ikke minst - å fortsette å bidra til de som trenger det. Moren til min tante, er snart 85 år. På slutten av året, skal hun reise nedover til Congo, for å gi små babyer strikket klær og babytepper. I den forbindelse har de laget en egen side på Facebook, hvor du kan få info, den finner du her.
I den forbindelse, skal jeg få strikket ivertfall 4 babytepper. Hvis du vil bidra til dette, vet jeg om noen som blir veldig glade nede i Congo:)

I forbindelse med dette prosjektet, må jeg også fortelle om en liten skatt jeg fant i sommer på min Campingtur. I lille Åsgårdsstrand finnes det en liten cafè som naturlig nok heter Åsgårdstrand cafè:) Lisbet som driver denne, selger kaffe/te og i tillegg selger hun GARN! Og hvilket garn?? Joda...hold dere fast.....Malabrigo....Rowan....Manos......Nei - jeg tøyser ikke. Jeg og Vibeke (varmemasker), trodde ikke våre egne øyne når vi kom inn i denne lille, intime butikken.....Tror dere jeg har shoppet?! jada! 
Tilbake til babytepper til Congo prosjektet...: jeg nevnte for Lisbeth at jeg hadde startet ett teppe, og lurte på om hun hadde noe bomull - bomull/ull garn liggende som hun ville bidra med til slike tepper. Det ville hun gjerne, og snille damen ga meg 12 (!!!) nøster Rowan purelife bomullsgarn! Tror dere jeg gleder meg til å starte på de eller!? JA!
Er dere i Åsgårdstrand noengang, er dette en cafè som MÅ besøkes, jeg bare sier det ;)
Ett bilde av garnet hun donerte til meg :

-----------------------------------------------

Også heeeeelt til slutt, ett bilde av de første babyteppe jeg har startet på - gult i disse Tour de France - tider :)


Ha en fortsatt fin sommer alle sammen!

7 kommentarer:

 1. Flotte sokker:-) Det er herlige sommerstrikkprosjekter.

  SvarSlett
 2. Så mye fint du har laget:) Du er kjempeflink :) Falt pladask for "Blueberry Waffel socks". Herlig at du er med på prosjekter som bidrar med plagg til noen som virkelig trenger det!! Klem fra den stolte mammaen din ♥

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk <3. Ja, blueberry waffel er herlige sokker!! Det blir flere av de. Klem

   Slett
 3. her var det mye fint må jeg si.. en effektiv sommer du har hatt :D

  SvarSlett
 4. Mange nydelige sokkepar ;) Mønstrene er vakre, vi er heldige som har så flinke sokkemønsterdesignere rundt omkring :)

  SvarSlett
 5. Så mange flotte sokkepar du har strikket! De ankelsokkene er jo så geniale! Skal strikke meg noen slike selv!
  Spennende å se babyteppene ferdig. Litt mer avansert enn teppene jeg har laget:/

  SvarSlett
 6. Åhh - sokkene til fru badegakk er så lekre - en dag skal jeg strikke et par :)

  Så flink du er som strikker til andre som virkelig trenger det. Har planer om å strikke litt til landets prematuravdelinger når jeg blir ferdig med barselgavene mine.

  Fortsatt fin sommer, selv om ferien er over for denne gang.

  SvarSlett