fredag 26. oktober 2012

..: På en snurr...:..

Marte Helgetun sin hals er praktisk, enkel og fin. Jeg ville ha en som ikke gikk to ganger rundt halsen, men den ble litt for lang. Passer perfekt dobbel til snuppa, og en slakk til meg. Så vi kan begge bruke den:) Har brukt pinne 4,5 mm, og to nøster fabel i grå.

Også har jeg blogget for første gang på ipad, via blogsy. Da er det ikke NOE jeg kan gjøre med min padde, hehe.




søndag 14. oktober 2012

..: Den usminkede sannhet :..



Etter nesten en uke med influensa, og ingen sminke, er vel ikke akkurat bilde av seg selv det første man higer etter å se, men pytt - ville vise fem lua:)
Etter denne lua har jeg igrunnen funnet ut at jeg er en som ikke gjør noenting av vrange masker - jippi!
Man snakker alltid om at man styrer unna vrange masker, men det gjør ikke jeg heretter. Jeg ser at jeg kunne vært mye flinkere på å få mine vrange maskerunder jevnere, men det får jeg til neste gang.
Gøy lue!!! Og veldig fornøyd med første møte med garnet:)
Mønster: Tangled River
Garn: Sandnes garn Mor Aase bomull/ull, bittelitt over ett nøste.
Pinnenr: 3,5mm

torsdag 11. oktober 2012

..: Prosjekt Mariusgensere :..

Etter stor inspirasjon av alle Daria's lekre Mariusgensere, har jeg bestemt meg for at alle i familien skal få Mariusgensere. Det er ivertfall meningen, planen og lysten. Det blir fem stk totalt: str ca 3 år, 7 år, 11 år, dame og herre. Jeg har valgt Mariusgenseren med rundfelling, jeg syntes den er aller finest:) Når de blir ferdige, vet jeg ikke. Men jeg begynte på den i str ca 3 år i går kveld, og har akkurat felt av til armer på bolen, så det går jo greit unna. Nå er jeg jo hjemme syk, så det meste jeg gjør er å strikke, fordi jeg ikke orker annet.... Så ikke så galt at det ikke er godt for noe;)
Ville vise frem den ene søte pusen vår, Maximus - sammen med så langt jeg er kommer på mariusgenseren. Jeg velger ikke tradisjonelle farger, da jeg ikke liker de så godt. den første blir i mørklilla,hvit og lysgrå.
Har også lyst til å legge inn litt historie om Mariusgenseren, for jeg har en følelse at den kommer til å bli en del av meg fremover:)!
Unn Søiland Dale designet Marius-mønsteret i 1953 til filmen Troll i ord. Hun solgte samtidig mønsteret til Sandnes Uldvarefabrik som håndstrikkeoppskrift. Hun hentet inspirasjon fra Annichen Sibberns bok Norske Strikkemønstre fra 1929, hvor blant annet mønsteret til setesdalskoftene ble presentert. Dale lot seg inspirere av Setesdalskoftene, men omarbeidet bordene og satte dem sammen i en ny kombinasjon.
Skuespilleren Henki Kolstad hadde hovedrollen i filmen og bar blå/hvit/rød Mariusgenser. Marius Eriksen som var kjent som krigshelt og skiløper, spilte skitreneren i filmen, iført fargeutgaver av genseren i blått og hvitt. Eriksen fikk honorar for å promotere genseren til Unn Søiland Dale på SandnesGarns håndstrikkeoppskrift samme år.
Unn Søiland Dales selskap Lillunn AS Design of Norwa beholdt alltid opphavsretten til sine mønstre. Selskapet ble senere overtatt av datteren Vigdis Yran Dale, som tillot fabrikkproduksjon av Mariusgensere fra Rauma Ullvare i 2008. Mønsteret brukes i dag på mange forskjellige produkter, ikke bare på gensere.
Bitten Eriksen, mor til Marius Eriksen, hevdet å ha utviklet Mariusmønsteret allerede i 1945.

onsdag 10. oktober 2012

..: Kornblå raglangenser til 6-åringen! :..




Denne genseren begynte jeg på i august, men den har blitt litt liggende litt. Ett par dager med influensa nå, så fikk jeg den endelig ferdig! Ikke så galt at det ikke er godt for noe liksom...Så lenge hodet holder seg forholdsvis klart, klarer jeg heldigvis å strikke. Har blitt skikkelig slått ut av denne influensaen, men sitte i sofaen det klarer jeg:)
Mønster: Drops Jersey with raglan s15-11
Garn: Kornblå Karisma
Pinnenr: 4,0mm
Jeg ble veldig fornøyd, og tror mottaker også ble det:). Fargen har sønnen valgt selv! Og den passet perfekt, litt vid i halsen kanskje, men det er bare positivt for sønnen min, da stikker det ikke, og han har litt stort hode å få gensere over. Så alt i alt godt fornøyd!



tirsdag 9. oktober 2012

..: Vegamot lue til 10-åringen :..


Jeg har vært skikkelig i luemodus om dagen, og i dag ble jeg ferdig med den siste i rekka av 5, nå har alle i familien her fått nye luer.
Valget til 10 åringen falt på hespetre's Vegamot
Veldig fornøyelig strikk, og den satt som ett skudd!!! Alt kler den smukke:)!
Den blir nok strikket igjen en gang.
 Luen er strikket i Gjestal superwash sport, på pinne nr. 3,0 og 3,5 mm


mandag 8. oktober 2012

..: Mustikka ..:


















Mønster : Mustikka
Garn: Garnstudio DROPS Merino Extra Fine
Pinnenr: 3,5 og 4.0mm

Man blir bare hekta på fletter:)
Begynte på denne til snuppa i går kveld, og vips så ble den ferdig. Og hun var veldig fornøyd med at den ikke "gjør vondt" (stikker:))
Og for de som skulle lure på hvordan det ble med moro-genseren til snuppa i noen innlegg tidligere. Jeg prøvde med søm ved armene, men det ble ikke bra. Så genseren havnet i søpla. Jeg orker ikke så mye dill og dall, blir det ikke bra, så blir det ikke bra;). Life goes on. Det kommer alltid en ny genser:)!

..: Wood Hollow :..

Mønster : Wood Hollow
Garn : Trysils superwash ullgarn
Pinnenr: 4 mm

 Jeg strikket en gul wood hollow lue i februar, men dusken kom ikke på før igår;)
 Men her er min påskelue, som ikke ble brukt påsken 2012, kanskje noen bruker den påsken 2013?!:)
Jeg liker garnet veldig godt!

søndag 7. oktober 2012

..: Collision (Kollisjon) :..

Garn: The Sanguine Gryphon Bugga, blue lobster
Pinnenr:  3,0mm

Bugga er vel ett nydelig garn:) Hadde ett nøste, og ventet på det perfekte prosjektet. Luen kollisjon ble det perfekte valget! Jeg hadde besøk av Vibeke (VarmeMasker) på onsdag og hun strikket denne, og jeg fikk bare plutselig lyst til å strikke denne til mannen min. Bildet juger vel litt på fargen, den er i virkeligheten mer blågrønn. Luen er morsom å strikke, den komme nok på pinnene igjen:) Og tror mannen ble fornøyd:) Jeg hadde lest at mange syntes den var stor, så jeg droppet en rapport av mønsteret - og da ble den perfekt!

lørdag 6. oktober 2012

..: Garnvenn september 2012 :..

Jeg er bare så heldig, som har Guri som garnvenn. Idag kom posten med septemberpakken - og herlig garn! Sjekk de kule fargene i safirgarn, 4 nøster nyyyydelige spreke farger! Og tre grå nøster i Østlandsgarn!!! En boks med te hadde hun sendt med og, sitron te er jeg glad i :)
Tusen takk Guri, pakkene dine blir alltid veldig verdtsatt! Nå må jeg spekulere i hva dette fine garnet og herlige fargene skal bli til - jeg ser for meg striper;)

onsdag 3. oktober 2012

..: Misslykket prosjekt : Moro-genser :..

 Ferdig, men med en bismak....
Tror ikke det blir noe mer pickles-strikk for min del, ivertfall ikke til barn...
To prosjekter på rad som ikke har blitt som de skal.
Og det er skikkelig trist, når man er såååå fornøyd med farger, og såååå fornøyd med strikketøyet ellers.
Av en eller annen merkelig grunn, kommer armene for langt ned på kroppen, og det resulterer i at når dattera mi beveger litt på armene, løfter brystet seg irriterende opp. Merkelig fasong på denne genseren...

Da ble det ikke noe bukse for min del...jaja, alt kan ikke bli vellykket....men denne var lei...