onsdag 29. februar 2012

..: Dagens shopping!!! :..

Noen ganger (eller mange ganger - hihi) må man bare unne seg og andre litt:) Jeg har vært på shopping på nettet idag! Gleder meg til jeg får pakke i posten nå:)
Først har jeg kjøpt nye luer til guttene mine, de har valgt selv. Kattene er til 6-åringen, og prikkene er til han på snart 10:) Disse er så klart bestil hos Gry-Anette:)!
Så koste jeg meg hos Pickles, og bestilte en heeeel del!

Først 3 nøster med pure alpaca - disse skal være til en gave- fargen heter sjøskum. Så måtte jeg så klart ha strikkepinne nr 12, til noe lenger ned her;)

Kjøpte litt nøster til shorts og leggingser til snuppa - thin alpaca fiol og naturlig lys grå

Fargen cayenne og naturlig lys brun skal jeg bruke til to bråkmakergensere - gleder meg til å strikke disse altså!!!! Har bestilt kit til genser på en kveld, denne blir nok en gave da min kropp ikke kler slike store plagg. Garnet under er det jeg har valgt til den.
Til slutt har jeg ENDELIG fått bestilt boka!
søndag 26. februar 2012

..: Gossypium :..


Mønster: Gossypium
Garn : Sisu og Kitten mohair
Pinnenr: 4.5

Det eneste jeg ikke har fått skikkelig kontroll på, med ipad'en er riktige farger med bilder fra kamera på den. Den er mer petrolfarge.
Fin og enkel hals hentet fra ravelry.
Dette blir også en gave.

torsdag 23. februar 2012

..: se hva pickles har lagt ut! :..Denne bråkmakergenseren falt jeg totalt for! I tankene mine skal snuppa mi ha to av disse til neste år! Genial til strømpebukse!

Og tror jeg skal ha en i knæsj farge og en i "safe" farge!


Noen andre som falt for denne herlige genseren?!


Bildet er lånt av pickles.

onsdag 22. februar 2012

..: Terra sjal, ipad skåner og litt kjedelig beskjed :..

I januar var jeg så heldig å få ett nøste angora av garnvennen min. Jeg har vridd huet mitt veldig på å finne ut hva jeg skal strikke av det ekslusive nøstet. Men når jeg kjøpte ipad på lørdag, fant jeg ut at den trengte en skåner på bordet hos oss når den ikke er i bruk (har stenbord), og en pusse"fille" - så denne lappen ble til. Mønsteret til lappen har jeg hentet fra boken flettestrikk. Jeg elsker flettestrikk altså, sikkert sagt det før;)
Fargen på Terra sjalet mitt ble jo helt feil her ser jeg - det ser grønt ut. Men det er slik stålblå/grå fra Drops alpakka, nyyydyelig farge! Sjalet ble jeg skikkelig fornøyd med, og det blir en bursdagsgave i april:)

Jeg kan trygt si at jeg er litt lei av å fly til lege og sykehus, både for dattera mi og meg selv. Vi har gjort det altfor mye det siste året....med sykdom på henne...og brokk hos meg.. Og jeg har hele tiden trøstet meg med at det ikke er farlig, så da blir det jo orden på det. Man blir friske og får fikset ting som ikke stemmer. Og det gjelder nok sikkert denne gangen også, men til det er bevist, får jeg nok noen dager med tanker....jeg fikk nemlig brev fra legen min i går om celleforandringer, og skal rett inn til poloklinisk og ta utvidet prøve. Det er ingen gøy beskjed å få, men trøster meg dog igjen, at de færreste er syke med slik celleforandring. Og de fikser nok det også ;)
Ha en strålende kveld, jeg skal begynne på en aldeles nydelig genser/tunika til snuppa i herlig sandnes alpakka, farge lys lyng! Heldig jeg vel!?

mandag 20. februar 2012

..: Pausebilde :..

Syntes pusen vår Maximus har blitt så fin! Han er nå ca. 10 mnd.

Så jeg legger inn bilde av han istedenfor strikketøy denne gangen:)

Ett terra sjal ligger til blokking, og gleder meg til å vise det frem!

Og i kveld har jeg det delikate luksusproblemet at jeg må finne ut hvilket strikketøy jeg vil begynne på ;) Jeg har jo en drops genser jeg har begynt på, men den frister liksom ikke helt idag....

Ha en super dag!

fredag 17. februar 2012

..: Min første lapp er ferdig! :..

Jeg har begynt på mitt "evighetsprosjekt" og laget et along på strikkeverden. Der er vi flere stykker som skal prøve oss på dette teppet. Og min første lapp er ferdig. Jeg bruker garnet rubin, og pinne nr 4.

onsdag 15. februar 2012

..: En syk jente.... :..

Plutselig på mandags ettermiddag måtte vi til sykehuset med lille jenta vår. Hun hadde crp i over 200... Kom hjem i ettermiddag, og håper hun er på bedringens vei. En mor er helt utslitt av å se barnet sitt syk så mye. Trøster meg bare med at all den sykdommen hun har og har hatt er ikke farlig! Syntes så synd på mange av de på barneavdelingen som sikkert hadde det mye værre en dattera mi. Men hvordan er det ikke da? Slitsomt nok med sine egne ting noen ganger også.
Legen sa at lillejenta vår har nok slitt med ett par virusinfeksjoner i luftveiene. Men når vi tok nye prøver på sykehuset i går tidlig, var crp på vei ned:) Derfor fikk vi reise hjem.
Så nå håper vi på at hun snart blir helt frisk. Vi vet jo at hun er utsatt for sykdom, siden hun har litt dårlig immunforsvar, OG går 1. år i barnehage. Men vi får bare krysse fingre for å slippe en slik ille runde vi har hatt nå ivertfall:)

På bilde over sover hun formiddagslur på sykehuset - søt ja:) Og flink, hun har tatt mye ubehagelige prøver, og sier sjelden noe som helst...

søndag 12. februar 2012

..: cadence sokker :..
Mønster : Cadence socks

Garn : Ragge Sport fra Europris

Pinnenr: 2.5Jeg ser på bilde at jeg enten burde brukt tynnere garn, eller blokket sokkene, syntes de ser litt romslige ut på tuppen.

Men fra det kristiske....disse sokkene var supermorsommme å strikke og jeg syntes de ble kjempefine!

Og det hjelper godt med å bruke dette garnet, det er ett skikkelig godt garn å strikke av, og det blir jevnt å fint.Jeg merker jeg har fått dilla på å strikke sokker, og kommer til å strikke masse andre mønstre....men jeg håper jeg en dag kommer tilbake til disse:)

onsdag 8. februar 2012

..: savner alven sin :..
Lille tusletasla mi i alvevinger...så søt... Og jeg savner henne. Er jo vant til å være med henne hver dag. Denne uka blir det mange dager sent før vi ser hverandre, og idag ser vi hverandre ikke i det hele tatt...
Men jeg skal kose meg på strikke/skravlebesøk, så ikke så galt at det ikke er godt for noe får en si.

Utrolig hva man blir vant til...i begynnelsen når guttene mine fikk to hjem, hadde jeg det fryktelig når de skulle til pappan sin. Det er fortsatt ille, og jeg savner de hele tiden, men man blir på en måte vant til at slik er det bare.

Men med hun her, som jeg ser hver dag omtrent, blir jeg ikke vant til å være borte en hel dag fra.... savner deg jenta mi...skal se til deg når jeg kommer hjem...og du sover..... mamma er glad i deg.

tirsdag 7. februar 2012

..: den store gleden og terapien :..
Noen ganger bare forsvinner jeg i strikketøyet mitt, gleden av å lage noe er ofte ganske så stor!

Mestringsfølelsen er nok også veldig viktig for meg.

Nå har jeg begynt på noen sokker som er utrolig tilfredstillende å strikke:)

Mønsteret er flott, og garnet perfekt!


Og strikketøy for meg er virkelig terapi og kos.

fredag 3. februar 2012

..: Mine Paraphernalia sokker! :..

Mønster: Paraphernalia

Garn : Wool blend fra Stoff & Stil

Pinnenr: 3

Disse sokkene har jeg strikket i en along via strikkeverden. Faktisk så artige å strikke, at det var litt vemodig å ta de av pinnene...


Det var første gang jeg har brukt garnet wool blend, selv om jeg har hatt det liggende lenge, og det blir ikke siste gangen jeg bruker det! Det er fint melert, og mykt:)


Jeg sier meg fornøyd med disse sokkene. Føler meg fortsatt ny i engelske mønstre, så noen småfeil underveis ble det - men tror ikke det syntes, og jeg gjorde nok samme feilen på begge ;)


Tror nok disse kan ha en fare for å havne på pinnene igjen ved en senere annledning også!Som dere ser er det ganske stor forskjell på fargene i dette innlegget og det forrige, men denne gangen tok jeg med skikkelig kamera, så bildene i dette innlegget har riktig farge på sokkene:)