onsdag 11. mai 2011

..: Denne ser god ut og skal prøves:) :..



Jeg må bare si at jeg er svak for Ole Martin Alfsen, han er en dyktig kokk, og sympatisk mann:)

Idag på 4-stjerners middag tipset han om en viltsaus jeg bare MÅ prøve å lage en gang!!!






Viltsaus uten kraft


Av: Ole Martin Alfsen


3 sjalottløk i tynne skiver

2 ss Smør

40 g tørket steinsopp

1 dl bringebæreddik

6 dl fløte

4 ss russiske erter

1 laurbær

Litt frosne bringebær/kirsebær (2-3 ss)

Evt Finhakket gressløk

Salt og Pepper


Fres sjalottløken i smøret, knus steinsoppen over og la frese med.

Ha eddik i kjelen og la koke inn til ca 1/3 er igjen i kjelen. Hell over fløten, kok opp og ha i russiske erter og bær (ink. laurbær).

Kok opp og la det småkoke til sausen tykner. Her trenger du ikke å sile av, jeg synes det er godt med bitene av erter, sopp og bær i sausen, forutsatt at soppen blir skikkelig knust.

Men vil du sile av, er det helt i orden. Pass da på å få klemt ut enhver dråpe av saft ut.

Ha i gressløken og smak til med salt og pepper helt til slutt.
Fortrinnsvis til vilt. Både rype, reinsdyr men også mildere vilt blir nydelig med denne.
2-3-dager på kjøl eller videre lagring på frys

2 kommentarer:

  1. Hei!

    Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.

    Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett. Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine nettsteder.

    For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

    Ha en fin dag!

    Vennlig hilsen,
    Elin
    Alleoppskrifter.no

    SvarSlett