Jeg må bare si at jeg er svak for Ole Martin Alfsen, han er en dyktig kokk, og sympatisk mann:)
Idag på 4-stjerners middag tipset han om en viltsaus jeg bare MÅ prøve å lage en gang!!!
Viltsaus uten kraft
Av: Ole Martin Alfsen
3 sjalottløk i tynne skiver
2 ss Smør
40 g tørket steinsopp
1 dl bringebæreddik
6 dl fløte
4 ss russiske erter
1 laurbær
Litt frosne bringebær/kirsebær (2-3 ss)
Evt Finhakket gressløk
Salt og Pepper
Fres sjalottløken i smøret, knus steinsoppen over og la frese med.
Ha eddik i kjelen og la koke inn til ca 1/3 er igjen i kjelen. Hell over fløten, kok opp og ha i russiske erter og bær (ink. laurbær).
Kok opp og la det småkoke til sausen tykner. Her trenger du ikke å sile av, jeg synes det er godt med bitene av erter, sopp og bær i sausen, forutsatt at soppen blir skikkelig knust.
Men vil du sile av, er det helt i orden. Pass da på å få klemt ut enhver dråpe av saft ut.
Ha i gressløken og smak til med salt og pepper helt til slutt.
Fortrinnsvis til vilt. Både rype, reinsdyr men også mildere vilt blir nydelig med denne.
2-3-dager på kjøl eller videre lagring på frys
Fortrinnsvis til vilt. Både rype, reinsdyr men også mildere vilt blir nydelig med denne.
2-3-dager på kjøl eller videre lagring på frys
Høres god ut ja:)
SvarSlett