lørdag 4. januar 2014

..: Hallo lissom :) :..

Ja, vi skriver 2014 nå liksom. Og jeg har ikke blogget siden begynnelsen av desember. Hvilket betyr at dette blogginnlegget blir full av bilder:).
Vi har hatt en kjempefin jul og nyttår!
Jeg har nemlig 11 (!) strikkeprosjekter å vise frem!
Tja, får ta en ting om gangen. Det blir litt hulter til bulter men...
 Til Juleprosjektet mitt Faro Pullover, som blir min siste bloggeting i dag lenger ned her,  ville jeg ha en grønn hals til . Valget falt på Perlestrikket lang hals med snurr av Marte Helgetun, enkel og grei. Og herlige nøster hverdags:). Den ble helt perfekt til Genseren.
 Ida måtte en dag, heeelt akutt ha en strikket lue til babyen sin, så da var det bare å hive seg rundt :)
 Dette er juleantrekket til snuppa i år, og hun ble bare sååå fin *kjempefornøyd*. Skjørtet har jeg strikket, og heter Flora Layered Leaf Skirt . Brukte 2,3 nøster sterk til dette.
 Så kommer litt julegaver. Først ut er Casino Royale, fingerløse vanter til min mor. Disse hadde hun ønsket seg, og garnfargen var perfekt til henne. Malabrigo Yarn sock er ett herlig garn!
Så en helt enkel ribbestrikket hals til mammas samboer.
Hineri Hat ble julegave til Lena (frkbadegakk), samt ett nøste vandre.
Sist på denne bildemontasjen er blå sokker til svigermor. Og Ivy Trellis er bare helt fantastiske. Ganske tunga-rett-i-munnen mønster, men så verdt det! Botanical Knits er en av mine favoritt strikkebøker, og jeg er så glad for at Alana Dakos kommer med en 2'er :). Garnet jeg har brukt er Fabel.
Mer julegaver og adventsgaver - alle disse tre tingene er strikket til Vibeke (varmemasker). Vibeke har i året som har gått blitt en god venninne av meg - og gleder meg bare til fortsettelsen av kjennskapet med henne :) Vottene er julegave til henne, samt noen nøster med garn. Jeg ble kjempefornøyd med disse, i favorittgarnet mitt alpakka. Vottene heter Willowmere.
De røde sokkene er en adventsgave til Vibeke, og er en teststrikk for Lena - sokkene heter Mors Lune Sokker. Strikket med et nytt bekjentskap av garn - Sandnes Alpakka Strømpegarn - digger det!!! Har du ikke prøvd dette garnet ennå, annbefaler jeg det på det varmeste.
Lua er også en adventsgave til Vibeke, og er en lue i vanlig glattstrikk, mønster fra du store alpakka.Myyyk lue strikket med Air & Sky.

*****************************

Så kommer jeg liksom til den siste stoltheten min....Juleprosjektet mitt. Lena (frkbadegakk) og meg planla leeeenge før jul at vi skulle strikke Faro Pullover.Vibeke skulle til København - og kjøpte garn til meg til denne. Jeg ønsket å bruke en tråd Isager Alpaca 1 og en tråd sarah Tweed. Ønsket gikk i oppfyllelse. Lille julaften gikk startskuddet på genseren. Etter noen dager, stusst Lena og meg fælt på denne genseren. Vi var enige om at det var den rareste konstruksjonen vi hadde sett noen gang. Jeg må ærlig innrømme at dette så ikke lyst ut for en ny genser....også så fornøyd med garnet jeg var! Det er supermykt og kløfritt. Og en enormt lekker farge! Jaja, vi strikket nå bare videre vi, for mønsteret ble jo dritlekkert! Og det var ikke at vi ikke fikk det til, det var bare å følge mønster. Men den så så rar ut - og KORT! Ok, før jeg sydde den sammen blokket jeg den, og da øynet jeg ett lys i tunnellen. Og ble litt ivrig og utålmodig. Sydde den sammen og strikket en vrangbord litt lenger enn orginalen. Og den passet!!! Og jeg føler meg ganske ok i den - har den på meg idag- Og Martin har tatt litt bilder av meg i den, og halsen som jeg skrev om tidligere. Jeg kan konkludere med at denne genseren kommer til å bli MYE brukt. Og folkens - Sarah Tweed : FLOTT garn - annbefales!
Ok, litt bilder av Faro med hals!
5 kommentarer:

 1. Her var det masse fint!!! Og du ble sååå fin i Farogenseren din! Må få rota meg til å ta noen ordentlige bilder av min jeg og. Og frøkengenseren, og Friday… Gud å slapp man har blitt… :P
  Ønsker deg et herlig strikkeår! Ja til mer samstrikk snuppa! :D

  SvarSlett
 2. Så utrolig mye fint du har laget!

  SvarSlett
 3. Utrolig som du har jobbet! Ikke rart det ikke blir tid til blogging... Og det er jo artigere å strikke☺
  Fantastisk flott genser som kledde deg veldig godt!
  Håper du får et godt produksjonsår i år også!
  Mvh Anne

  SvarSlett
 4. Kjempeflotte ting du har laget !! Både Johannes og jeg er veldig fornøyd med julegavene :-))
  ......og veldig bra bilder !!

  Mammaklem :-))

  SvarSlett
 5. Så mye fint du har laget! Genseren ble kjempeflott til deg, nydelig farge. Likte godt vantene du har strikket også, og de sokkene - sukk, så flink du er! Her var det mye god inspirasjon :-)
  Ønsker deg et godt nytt strikkeår :-))

  SvarSlett