lørdag 19. oktober 2013

..: Paravel lue :..

Mønster : Paravel hat
Garn: Geils 100% Thin Wool
Pinnenr: 3,0mm

Enkel, fin og grei lue :)
Ei på jobben ville så gjerne at jeg strikket en lue til henne. Valget falt på Paravel, syntes den er kjempefin! Og Geilsk er ett nydelig garn. Luen ble superlett og luftig :)
onsdag 16. oktober 2013

..: Pumpkin Autumn :..


Heldige meg, jeg har teststrikket for Diana on Ravelry. Denne gangen hadde hun strikket en aldeles nydelig hals, som hun kaller "Crimson Autumn". Blader er noe av det fineste jeg ser i strikk, så dette var bare ett må-prosjekt :)
Min ble oransje, og jeg har kalt den "Pumpkin Autumn". I mønsteret til Diana er den strikket slik at den kan gå to ganger rundt halsen, men jeg hadde bare lyst til å ha den enkel. Det ble en pyntehals - og jeg er strålende fornøyd.
Photsession foregikk i alt løvet som har falt ned fra bjørka, passet bra. Også en liten pus med på det ene bilde og da:)

Litt fakta :
Mønster : Crimson Autumn, men det er ikke ute for salg ennå - men kommer snart:)
Garn : Trysil Garn superwash
Pinnenr: 4,0 mm

Det var to forskjellige fellinger (sammenføyinger) på denne man kunne velge - og jeg valgte 3-pinner-avfelling. Den likte jeg kjempgodt!
Lett mønster og memorere, og det kommer fra ei som ikke stoler på å huske ett mønster i det hele tatt! ;)


 

onsdag 9. oktober 2013

..: Noen ferdige ting, og noen ikke fullt så ferdige... :..STARDUST
Diana på ravelry er ei jeg har fått godt kjennskap til i det siste. Jeg har teststrikket for henne - og er igang med den 3. teststrikken allerede. Hun skriver herlige mønster, og lett å følge. Annbefaler sterkt å strikke noe hun har laget - det er foressten hun som har laget Kvetka i tidligere innlegg :)

Mønster: Stardust
Garn: Wollmeise Lace, dark magnolie, 1 nøste
Pinnestr. 3,0

Denne toppen var ute av huset nesten før jeg fikk tatt bilder av den. Min mor la sin elsk på den. For min smak ble den for kort, og jeg hadde ikke mer garn igjen - så det er litt snaut med 1 nøste til denne toppen i str M.
Men mønsteret er kjempefint, og lett å følge som alle til Diana er som sagt :)

*******

ENKLE BARNEVOTTER 
 
 Mønster: Enkle barnevotter
Garn : Cascade 220
Pinnenr: 5mm

I år, som i fjor ønsker jeg å strikke barnehagevotter til snuppa. Strikket i str 3/4, men siden jeg strikker med tykkere garn og pinner har jeg strikket lengden på hånden og tommelen i str 1/2 år.
Dette er enkle votter, og de sitter så godt på en liten barnehånd! Det blir ivertfall 2 par til av disse i år. Brune er første ut :)

*******

Så har jeg lyst til å vise frem litt andre ting jeg har på pinnene. Jeg kommer aldri til å bli en monogam strikker tror jeg - jeg må liksom ha 10'ish prosjekter i gang samtidig.
Så da viser jeg frem litt av de som jeg sist har vært aktive på :)

Først ut er Forgotten garden shawl, som jeg elsker fargen på! Men jeg har strikket en bitteliten feil i to av "diamantene" - så er usikker på om jeg fortsetter på det eller rekker opp hele sjalet. Jeg er ikke noen tilbakestrikker, så rekker jeg opp er jeg forsåvidt ferdig med det :)


*******

Så strikker jeg på Ridge - som er en aldeles nydelig genser! Ikke akkurat actionbilde her, men ville vise frem allikevel - er den ikke fin? Ser ut som en kosemose genser :)
 *******
Videre strikker jeg på ett mindtgrønt babyteppe, som skal være ferdig til en baby som kommer i November! Mamman har valgt både garn og mønster - og det ble Shale Baby Blanket
*******

Sist, men ikke minst vil jeg vise frem en hals som heter Crimson Autumn, laget av Diana som nevnt tidligere. Jeg teststrikker denne halsen for henne. Min er i orange, så jeg har valgt å kalle min hals for Pumkin Autumn :)
Mønsteret er enkelt, og avhengighetsdannende! Så gled dere til det kommer ut :)
Ravelryprofilen til Diana kan du finne her - hun har såååå mye fint!

fredag 4. oktober 2013

..: Fletter og striper - noen av de tingene jeg liker best! :..

 Mønster : Pebble | Cliff 
Garn : Diverse garn i sport weight tykkelse
Pinnenr: 3,5 mm
Jeg falt bare pladask for Cliff luen - den har jo slags striper - og jeg liker bare så godt striper :)
Fargene har jeg valgt, men mottaker var veldig bestemt på at den blå skulle være i toppen:)
Og det ble fint.
Som du skjønner, er ikke luen strikket til meg - det er en vinterlue til mannen min, jeg ser for meg han med den på når vi skal stå slalom til vinteren :)
Luen fikk også en stor dusk av meg ekstra :)


Jeg har også strikket en bitteliten vest!
Garn :Trysil Garn Alpa
Pinnenr:  4,0 mm

Dette er min første julegave ferdig :)
Elsker fletter.
Enkel og fin vest  - og veldig hyggelig garn å strikke i!
Selv om det er akryl i det - gjør det ingenting - det føles som ett hvilket som helst alpakkagarn :)