søndag 25. november 2012

..: My Honey :..Mønster: My Honey
Garn: Garnstudio Drops Alpaca, støvrosa
Pinner:  3,0mm
 Jeg kan nok si at jeg er i overkant fornøyd med denne jakka! Jeg har holdt på med den en stund, og har til og med rekt opp når behovet har vært der, jeg pleier jo bare å innfinne meg i feil, eller jeg bare laster arbeidet....men denne gangen var det viktig at jakka ble PERFEKT! Og det føler jeg den ble. Mønsteret er så fint, og alpaca til Drops er og blir mitt favorittgarn! Knappene reiste snuppa og meg ned i går for å kjøpe, jeg visste akkurat hvordan hun skulle ha på denne jakka.
Idag hadde jeg en liten photosession med den.
Jeg er strålende fornøyd med meg selv, og det er deilig. ofte blir jeg litt sint på arbeider som det blir klabb med, så det var deilig å få alt til denne gangen:)
Jeg strikket str 3/4 år, men denne passer akkurat nå, og hun fyller snart 3. Jeg var redd den skulle bli for stor, men det ble den altså ikke..
Jeg kan annbefale å strikke den jakka, den blir bare sååå fin og dekorativ med bikubemønsteret!


 Og helt på tampen , ville jeg bare vise en ting til. Jeg har gjort en hobbyanmelding av en bok for vår lokalavis, og jeg ble fornøyd. Annbefaler å gå inn å lese den:)


lørdag 17. november 2012

..: Garnvenn november :..

 

Garnvennen min skuffer aldri! 5 nydelige nøster superwash sport fra Gjestal som garantert blir noe fint jentete:). Og en pakke med supersøte servietter, som jeg trengte akkurat nå siden jeg glemte å kjøpe på butikken sist;)

Tusen takk Guri, for herlig pakke!!

 

lørdag 3. november 2012

..: Pulsvarmere "Ella" m/mønster :..


Jeg skulle strikke pulsvarmere til mannens bestemor, og ville ha noen som var enkle og greie, men litt mer enn bare glattstrikk. Fant på noen underveis, og ble veldig fornøyd:). Der er gode og varme, og er strikket med dobbel tråd Drops alpaca, på pinne 3mm. Noe jeg var veldig spent på. Jeg var redd det skulle bli for tett, men dette er en kombinasjon jeg kommer til å bruke flere ganger:). Regnet frem at strikkefastheten min med dobbel tråd og pinne 3, er 22m per 10 cm, noe jeg kommer til å få bruk for i fremtiden!:)


Garn: dobbel tråd drop alpaca
Pinnenr: 3mm.
Legg opp 40 m, strikk første runde rett.
10 runder ribb, 1 rett i bakre ledd, 1 vrang.
17 masker rett, 6 masker mønster, 17 masker rett.
Gjenta mønster 3 ganger.
Strikk ribb 7 runder.
Mønster, over 6masker:
1. rad : 2 vr, 1m på hjelpepinne foran arbeidet, strikk en, så strikk en fra hjelpepinne, 2 vr.
2.rad: 2vr, 2r, 2vr.
3. rad: 1vr, 1 løst av, strikk 1 r og dra den løse over, 2 kast, 2r sammen, 1 vr.
4.rad : 1vr, 1r, 1vr, 2r, 1 vr.
5-7 rad: 2 vr, 2 r, 2 vr
8. rad: 1 m over på hjelpepinne foran arbeid, 2vr, strikk masken fra hjelpepinnen, 2 masker over på hjelpepinne, 1 rett, strikk de to maskene på hjelpepinnen vrangt.
9.rad: 2vr, 2 r, 2 vr.


torsdag 1. november 2012

..: når strikk blir satt pris på :..

Det er så koselig når strikketøyet ditt blir satt pris på, og i det siste har det skjedd to ganger:).
Først hadde tanteungen min sagt til mamman sin at det hun ønsket seg til jul, var en turkis hals, og den skulle være strikket av meg <3. Man er ikke vanskelig å be da for å si det sånn, hehe. La opp med en gang, i dobbel tråd fabel på pinne nr. 4,5mm. Gjort på to kvelder:). Håper hun kommer til å like den.

Så kom mannen hjem fra jobb her om dagen, og sa at ei han jobber med syntes halsen til Ida var såååå fin, og hun ønsket seg en til sin egen datter!
Det er en god stund siden jeg strikket den første, og den kom fra mitt eget hode, og jeg hadde jo ikke notert ned noe. Så da var det bare å prøve finne mer av garnet, og det hadde jeg heldigvis:). Kikket på halsen til Ida, og gikk løs med pinne 5mm. Noterte underveis, så har jeg den til en annen gang;). Garnet heter twilleys of stamforz freedom gorgeous 4 ply. Ett deilig bambusgarn jeg fikk av garnvennen min for lenge siden. Håper hun som bestilte denne halsen blir fornøyd! Det er skikkelig moro å strikke til andre, når det blir så satt pris på.