søndag 29. januar 2012

..: prøver å være flink jente... :..


...og strikker for første gang to sokker samtidig:)! Og da går strikking av sokker så mye enklere, slipper å bli ferdig med en og tenke "åh, så var det å få den neste helt lik....hvordan gjorde jeg det der, og hvordan felte jeg egentlig hælen?" - hehe.

Dessuten så er Paraphernalia sokkene utrolig festlige å strikke, digger mønsteret! Det blir flere av disse.

Jeg strikker disse i en along jeg har startet på strikkeverden, og har kommet til hælfelling på begge to:)

onsdag 25. januar 2012

..: Luksusleggingser :..Mønster: Luksusleggingser fra Pickles
Garn: Sandnes Mohair og HjerteGO's egetfarget garn!
Pinnenr: 6Skal si dere dette føles som luksus! For det første heter disse jo lukusleggingser, og for det andre har jeg brukt garnet jeg har fått av garnvennen min. Mohair garnet er jo slik det er, nydelig og mykt:) Men garnet som garnvennen min selv har farget, er skikkelig luksus for meg å strikke av:) Jeg ble kjempefornøyd med leggingsene, og fargen er perfekt til mitt lilla Janus ulltøy som jeg ofte koser meg med på kvelden her hjemme. Og da skal disse leggingsene på:)

..: fått pakke idag og jeg:)! :..
Heldige meg! Fikk pakke idag og jeg:)

Denne kom fra Jane som har bloggen strikkeentusiasten, og som jeg skrev noen innlegg under her, ville sende meg garn for å ha navnsatt kjolen hennes:)

Nydelige nøster, gleder meg til å bruke de:)

Tusen takk jane

tirsdag 24. januar 2012

..: Tusen takk Månestråle! :..


Pga akkurat deg har jeg nå fått meg en ferdigstilt tunika!
Tidligere idag fikk jeg pakke, med denne nesten helt ferdige tunikaen. Jeg har brukt noen timer på den i kveld, og da ble den ferdig:) Litt sømmer og bånd, samt hekling rundt kanter. Jeg valgte og ikke strikke lommer, og ikke ha knytingen i livet/brystet. Jeg er litt stor rundt brystet, og det ble liksom enda litt strammere/større. Men den passer perfekt. Jeg tror faktisk jeg skal bruke denne til 17.mai med bunadsskjorte ! Hvis jeg ikke har falt for fristelsen og brukt den masse før den tid da, det kan jo hende.
Takk igjen Månestråle, you made my day!

..: Jeg er bare så heldig! :..

Idag fikk jeg to pakker i posten!


Den første fra min kjære garnvenn, herlig pakke som vanlig:) I pakken var det 3 nøster med Cotton Linen, nytt garn for meg. I en herlig grønnfarge. Også ett nøster med Angora, også helt nytt garn for meg. Kjempemykt, herlig garn! Scrapbookingbånd og te var også med i pakken, gleder meg til å smake på teen i kveld - den lukter nydelig!
Kjempfornøyd med pakken, tusen takk!Jeg fikk en pakke til. Månestråle vill bare donere bort denne tunikaen hun......!!!! Hun var lei av å se den ligge uferdig. Og det er bare heklekanter og litt sying igjen liksom...jeg er bare så heldig! Jeg har prøvd den på, og det ser ut til at den passer perfekt!
Gleder meg til å ferdigstille denne. Tusen takk, jeg er heldig som mottok denne donasjonen:)

torsdag 19. januar 2012

..: Jeg har fått bestemme navn på ett strikkeplagg!! :..Jane med bloggen strikkeentusiasten hadde strikket en nydelig kjole, men hadde ikke navn på den. Jeg kom med ett forslag på påfugl/peacock - og vant!

Nå heter denne kjolen akkurat det!

Bildet av kjolen har jeg lånt fra hennes blogg:)


..: Lyst på nytt sjal allerede! :..
Etter at jeg så sjalet TerraVilma's sin blogg, og etter tips fra henne om at det er ett enkelt sjal, har jeg selvfølgelig slippet min frykt for engelske mønster, og jeg tror også jeg blir en sjalstrikker - ivertfall for øyeblikket - hehe. Dette er jo bare nydelig! Jeg har lånt bilde fra ravelry.

Så nå er det bare å vri hodet på hvilket garn og farge jeg skal bruke. Kjenner jeg meg rett blir det lagt opp til dette i kveld;)

Og jeg som burde strikke en lapp til aran teppe mitt...jaja...det kommer maaaange flere strikkestunder ;)

onsdag 18. januar 2012

..: Vest i Baby Merino :..

Mønster: DROPS vest i Baby Merino
Garn : Baby Merino DROPS,grå,
Pinnenr: 3

Denne vesten er en gave til en liten gutt som snart skal døpes. Den gikk overraskende fort, og ble til på ett par dager. Stjernen på merkelappen min, har jeg kjøpt i eplabutikken til G-Anette!
Vi får håpe mor til mottaker blir fornøyd, siden det er de som gjerne bryr seg om slikt:)

tirsdag 17. januar 2012

..: Air, soul & sky :..
Dette gleder jeg meg til! Har lånt tekst og bilde fra Du store alpakka.


Du Store Alpakka lanserer DREAMLINE!
Dreamline er et helt nytt garnkonsept med tre supertynne luksusgarn som kan brukes hver for seg eller kombineres med andre.
Tid for drømmer…
Vi gleder oss stort til å vise frem det vakre garnet i avstemte vårfarger, tilbehør og plagg i florlett design, og de nydelige knappene – for dette har vi jobbet med i lang tid. Og endelig, nå skal “drømmen” vår bli til virkelighet! Nå skal alle få kombinere og sette sammen sitt eget drømmegarn!


Dreamline består av 3 garnkvaliteter: AIR med vakker silkeglans (70 % babyalpakka, 30 % silke), SOUL luftig & drøy (68 % babyalpakka, 32 % nylon) og SKY som er supertynt, lett og pusete (78 & suri alpakka, 22 % nylon).
Dreamline blir lansert for våre forhandlere på Gave og Interiørmessa på Lillestrøm i slutten av januar – og vil være ute i butikkene landet rundt fra ca. 15. februar.
Gled deg – nå er det rett og slett tid for å drømme seg bort…

..: Mitt Tornved! :..

Må ærlig innrømme at jeg er litt stolt nå.

Mitt Tornved sjal er ferdig, og ferdig blokket og klar til bruk. Jeg tror dette ble en gave til meg selv, spesielt siden dette er min desidert favorittfarge - muldvarpbrun.

Jeg har strikket dette i en along inn på uformelt.


Litt fakta:

Garn: Sisu, 123 gram

Pinnenr: 4 mm

Mønster: Tornved


Morsomt å klare engelsk mønster, selvom det er en feil i ny og ne her og som jeg alltid får i mønsterrapporter- hehe - men det ble ikke ille i forhold til forrige sjal;)

søndag 15. januar 2012

..: Trekning i give-away! :..Skal si det lønner seg å ha is i magen!

Barna mine hjalp meg med trekningen idag, og vinneren bleHun skrev ikke i blogginnlegget mitt før til morgenen idag!:)

Gratulerer med Bella Mittens, jeg trenger adressen din:) Du kan sende den på epost på lenalill@bluezone.no

torsdag 12. januar 2012

..: Bedre blir det ikke! :..
I går var jeg som sagt i forrige innlegg på besøk. Ett spørsmål, og 30 min i bil, så har man en ny venninne liksom!

Snakk om klaff! Jeg vet Mariann mener det samme, og det er veldig spesielt. Vi har veldig like bakgrunner, og er nok ganske så like;) Og i tillegg strikker vi begge to! Jeg storkoste meg sammen med henne i går, vi var sammen i over 6 timer, og det gikk som om det var 1. Hun hadde laget nydelig salat ,nan og aioli til oss, og jeg fikk møte alle barna hennes. Vakre, snille barn. Helt fantastisk dag etter min mening.

Jeg håper det er begynnelsen på noe virkelig ekte.

Takk for i går Mariann - gleder meg allerede til neste gang:)!

onsdag 11. januar 2012

..: Jeg er klar! :..Gleder meg så til etter jobb idag! Skal besøke Mariann, som har bloggen Belimas hus. Vi har aldri møtt hverandre før, kun via bloggen. Men jeg spurte Mariann om hun ikke ville prøve og møtes, og strikke litt. Det ville hun, og rett etter jobb idag skal jeg til henne:) I annledningen måtte jeg jo sy meg ett strikkenett:) Så det ble litt av kvelden i går brukt til. Syntes ikke jeg kunne bruke tusletaslas lenger, men ha eget:) Og den ble litt større enn hennes også:). Det ble helt greit, men jeg elsker stoffet! Så jeg sier meg fornøyd:) Så nå er den pakket, og jeg er i grunnen klar:)


mandag 9. januar 2012

..: Rough sea shawl :..


Rett og slett helt fryktelig misslykket....
Har prøvd meg på Rough sea shawl , og hadde jo håpet det skulle bli ok.
MEN det ble helt ille. Ikke noe sammenheng i mønsteret på kanten i det hele tatt!
Har lært to ting : FØLG mønster SLAVISK! Ikke noe "ja, men jeg gjør det bare slik etterpå", og fell av MYE løsere!
Man kan ikke bare vise frem det man er fornøyd med da vel, så nok ett misslykka prosjekt. Det varmer da, tulliball garnet er flott! Håper mitt neste sjal blir bedre.....sukk...

..: Jeg elsker lykkelige mottakere :..

Vil bare linke til ett innlegg av Maskeball jeg :)
Selv om jeg ikke kjenner Janne in person, så må jeg bare si at det gjør meg lykkelig
å kunne glede henne!:)

søndag 8. januar 2012

..: Begynnelsen av Tornved :..
I forrige innlegg fortalte jeg litt om mine sjal-planer. Jeg ble ferdig med rough sea shawl, men ble ikke fornøyd. jeg dreit meg rett og slett ut, og orket ikke rekke det opp. Så det ble ikke som det skulle....men det ligger nå til blokking en dog....
MEN jeg var ganske ivrig på å få begynt på Tornved sjalet, og koser meg med det i skrivende stund:) KOS. Foreløpig på glattstrikk da, så ikke de altfor store utfordringene ennå;)
Jeg valgte sisu, og jeg elsker denne fargen. Muldvarpbrun tror jeg er en av mine desidert favoritt farger!
Jeg håper dette sjalet blir bedre enn det som ligger oppe i blokk!

fredag 6. januar 2012

..: Jeg tror 2012 blir ett sjal-år for meg som strikker :..

Det er litt blandede følselser det med sjal. For egentlig syntes jeg skal er litt "damete", jeg er vel en hals-jente:) MEN de er jo så lekre! OG jeg syntes de er fine som skjerf - så jeg hiver meg uti det. Og jeg slår to fluer i ett smekk - nemlig å bryte min frykt-for-engelske-mønster barriere, OG strikke sjal. jeg begynte på ett her om dagen, det heter Rough sea shawl , og endelig fikk jeg brukt nøstet mitt kjøpt fra tulliball for en evighet siden - har spart det til noe spesielt kan dere skjønne;) Bilde ved siden av har jeg lånt fra Ravelry, og viser ett sjal jeg ønsker å strikke i januar, Tornved, i en along på uformelt. Så jeg bare gleder meg til fortsettelse på sjal året 2012:)!

søndag 1. januar 2012

..: Godt nytt år, gaver....og gave til dere! :..

Godt nytt år! Ville bare vise frem ett bilde av nyttårsmaten i går:) Mannen, datter og meg var alene hjemme sammen i går på den siste dagen i 2011. Bare koste oss og slappet av, deilig! Trines matblogg blir ofte brukt til middager i huset her,og nyttårsmiddagen var ikke unntak, så vi lagde dette. Og det ble kjempegodt!Jeg fikk bare den kuleste opplevelsen i butikken i går! Jeg har kallenavnet "melkebart" fra mannen min, han har vel kalt meg det i ca. 3 år nå. Og SE hva jeg fant i butikken i går! God var den også:)
Det er ett litt spesielt innlegg jeg legger her idag, for jeg har nemlig bursdag også:)! Ville vise frem gavene jeg har fått så langt:) Heldige meg!
Og til slutt: GAVE til dere!!! Jeg ville gså gi bort noe, jeg som har fått så fine gaver til bursdagen min! Så jeg feirer akkurat den ved å gi bort disse bella mittens i give-away! Trekningen blir 15. januar. Du trenger kun legge inn en kommentar i dette innlegget. Så enkelt! Jeg strikket disse nå på to kvelder, var ferdig i går klokka 23:45. Morsomme å strikke, men de blir smale da:) Men veldig elegante, og fargen syntes jeg var litt artig! Strikket i topp t' tå, herlig garn!