onsdag 30. juni 2010

..: Snille mannen min og litt sjal-hekling :..Her om dagen fikk jeg se dette armbåndet som ei scrappekjent av meg hadde laget, og jeg falt jo PLADASK!!! Jeg sa til mannen min, at dette måtte jeg jo bare kjøpe! Snille mannen min sa at han ville kjøpe det til meg. Idag kom det i posten, og det er bare så lekkert! Hatt det på meg i hele dag:)
Ellers så begynte jeg i går på ett englemaske (kjærlighetsknute) sjal.

mandag 28. juni 2010

..: Fabel-skjerf :..


Mitt første fabelskjerf, endelig ferdig:) Det har vært på pinnene en stund, men man må jo ha litt forskjellige ting på pinnene:)
Ikke det morsomste jeg har strikket, men de blir jo søte da. Så da har jeg ivertfall strikket ett !
Mønsteret har jeg funnet på garnstudio sidene.

fredag 25. juni 2010

..: til min egen inspirasjon og for at jeg aldri skal glemme... :..


Jeg hadde engang en annen blogg...som jeg kunne følges i min kamp mot kiloene og veien til min operasjon (full mageplastikk). Den bloggen er ikke mer, ett annet liv. Men jeg har hentet disse bildene igjen, for å minne meg på hva jeg gikk igjennom. Og jeg er ikke særlig privat av meg, heldigvis. For jeg har fått SÅ MANGE mail og pm'er om mine bilder, min vei, og deres vei. Spørsmål om kosthold og tips på veien. Og har vært til stor inspirasjon for andre har jeg forstått....Fikk sist en mail idag som jeg skal svare på i helgen:)
4.desember 2006 startet jeg min vektnedgang. Mai 2007 var jeg til konsultasjon for operasjon, fikk den innvilget - og i august ble jeg lagt under kniven. Da hadde jeg gått ned 19 kg. Etter operasjonen var jeg nede i neste -22kg! Jeg var så fornøyd med operasjonen, og det ble så fint!
Så forandret livet seg litt igjen:) Positivt, men for vekten - litt negativt. Jeg møtte en ny mann, og kosetiden med masse god mat etc var ett faktum. Opp 5 kg det første året. Også skulle vi ha ett barn sammen. Dette var ved min operasjonstid ikke aktuelt, men jeg er så glad for at jeg ombestemte meg. Ida er verdt hver eneste kilo. Og jeg vet jo hvordan jeg skal ned de igjen:) Så nå er jeg i gang igjen, forhåpenligvis for siste gang:) Heldigvis liker jeg livstilen og maten jeg bruker når jeg går ned. Lite mat, ja, men så enkelt og greit for ei som veldig ofte er matlei:) Og koser meg jo fortsatt. Det er viktig.
Nå har jeg lagt om kostholdet mitt i 2-3 uker - og har gått ned 2-2 1/2 kg. Det skal gå litt senere denne gangen, har ikke så dårlig tid. Og jeg vet hvor bra det blir når jeg er nede de kiloene jeg vil ned. Først er mitt første mål - 8kg, så er det de siste 5 som jeg skal "kose" meg med tilslutt.
Jeg ville legge inn dette innlegget mest for meg selv, for å minne meg på hva jeg gikk igjennom for 3 år siden, og hvor flink jeg var. Og også hva jeg fortsatt kan få til:)
Ett lite hurra for meg selv idag...(husker innlegget mitt til de 4 øverste bildene het "er det rart jeg gråter", og jeg gråter nok litt den dag i dag også ;)

torsdag 24. juni 2010

..: siste innspurt :..


Da er 15 lapper ferdig til vennskapsteppet, og er på siste innspurt. En lapp påbegynt, og 2 til før jeg er ferdig med alle 18 og skal sende ut til mottakere. Den mørkerosa her var skikkelig morsom å strikke, og veldig enkel. Den lyserosa jeg holder på med er dobbel perlestrikk.
Har mottatt noen lapper allerede, og gleder meg til jeg skal begynne å sette sammen teppe. Men 18 lapper holder så klart ikke, så jeg må nok "fri" til flere senere for å få ett koseteppe til sofaen min:) Eller kanskje det rett og slett blir ett teppe til vesle tusletasla vår.
Og hun er faktisk 6 mnd idag - gratulerer til verdens nudeligste jentebaby!

onsdag 23. juni 2010

..: Jordbærpiken min :..

Kjære garnvennen min, se så nydelig jenta mi er i jordbærkjolen du sendte oppskrift og garn til !!! Jeg ble så fornøyd :)
Og så til en liten innrømmelse.... egentlig likte jeg ikke mandarin petit i det hele tatt. Jeg strikket ett sommersett til henne i vår, og da trodde jeg skulle bli gal av garnet, for det bare vred seg på pinnene!
MEN jeg skulle gi det en sjans til, og da passet det jo bra at du sendte akkurat det:)
Og jeg ble veldig fornøyd med resultatet. Jeg har nok ikke vært helt pirkete til mønsteret med halsen, for den ble AKKURAT passe, og når jeg drar litt i den blir den slaskete.
En innrømmelse til...jeg likte egentlig ikke jordbæret foran på brystet (og ikke har jeg noe særlig erfaring i brodering på strikketøy ennå heller)...så jeg droppet det- og satte på litt bånd på kjolen isteden - da får jeg den til å sitte litt bedre også!
Se på henne da, som hun stråler - i jordbærkjolen sendt av deg min kjære, snille garnvenn *klem*


tirsdag 22. juni 2010

..: sommeraktiviteter :..
Ikke det at jeg føler at sommeren er her for fullt, men noen sommerting koser jo ungene seg med. Ida var veldig interessert i å utforske gresset (eller mosen, hehe) i går, og Sindre er veldig glad i sykkelen sin.

mandag 21. juni 2010

..: Ida har fått nytt teppe! :..


Mamma kom med en gave fra min tante og onkel m/familie, til lille Ida.
Det var ett nyyyydelig teppe som tante har sydd. Dette er noe hun virkelig er god på, og dette teppet var bare så herlig!!! Ser ut som Ida liker det også:)
Sukk...tenk å kunne sy slik....
Tusen takk for nydelig teppe!

..: nesten 20 år... :..


...har det tatt før dette teppet ble ferdig og tatt i bruk. Det har en lang historie:)
Min mamma begynte på dette når jeg var ca 14-15 år...dette skulle bli sengeteppe til en dobbelseng, og det skulle være bryllupsgave når jeg giftet meg. Dessverre fikk hun en nakkeskade, som gjorde at hun ikke fikk gjort håndarbeid på en stund. Men når jeg var 15 år lærte jeg å hekle selv, og spurte om jeg kunne ta over teppe-heklingen. Som sagt, så gjort....for en stund. Heklingen i ungdommen gikk vel ganske opp og ned i aktivitet. Det kunne gå flere år mellom hver gang jeg heklet. Så dette teppet ble liksom aldri ferdig. Men når jeg ble gravid med tulla i fjor, bestemte jeg meg for at det skulle bli sengeteppe til hennes seng! Og da var det bare å montere alle lappene (har faktisk noen til hvis jeg vil utvide det senere), og tilpasse det til babyseng:) Jeg har alltid likt dette teppet så godt, heklemønsteret er så pent syntes jeg. Så nå måtte jeg jo endelig fått tatt bilde av mitt 19 års lange prosjekt.....hehe.

fredag 18. juni 2010

..: Endelig! :..


Endelig er guttene her igjen! De har vært hos pappaen sin i 2 uker nå. Helt til 12:30 klarte jeg å vente før jeg MÅTTE hente de på SFO og barnehage. Det var så koselig å se de igjen:) Tror Ida syntes det var koselig å se storebrødrene sine igjen også!
Martin skal på fest med jobben sin idag, så vi fire andre holder fortet til i morgen utpå dagen. Idag har vi kost oss med litt besøk, og faktisk spist Grandiosa (har ikke spist Grandiosa på 2 år tror jeg!)!
Kost oss masse. Det er så koselig med guttene, som krangler om hvem som skal sitte mest mulig oppå mammaen sin, og koser og kiler meg. Nå er lille Ida i seng, og vi koser oss med tegnefilm.
Det er godt med alle barna mine samlet...

torsdag 17. juni 2010

..: maskemarkører :..

Har sett det er mange som lager sine egne maskemarkører. Jeg har jo alt jeg trenger til det, så jeg tenkte hvorfor ikke prøve selv:)?
Istedenfor de fancy krokene mange bruker har jeg valgt å bruke så enkelt som sikkerhetsnåler - syntes det er mer enn bra nok. Og det er det jeg normalt bruker som markører, bare uten perler.
Disse har jeg laget i ettermiddag, ble ganske så fornøyd:)
Lager du dine egne markører til strikketøyet ditt?

onsdag 16. juni 2010

..: Amigurumi :..


Er ikke disse søte!? Jeg har tittet litt og funnet disse søte bildene på nettet. Tror jeg har VELDIG lyst til å prøve å hekle noen slike etterhvert:) Tror de fort kan bli en dille :) Hva tror du?
Amigurumi (Heklet kosedyr) er den japanske kunsten der man hekler eller strikker små kosedyr og ikke-menneskelige figurer. Amigurumier er typisk søte dyr (sånn som katter, hunder, kaniner etc.), men det kan også inkludere små bruksgjenstander eller etterligninger av matretter (sånn som en kopp eller en muffins).
Amigurumier kan enten være heklede eller strikkede. De siste årene har heklede amigurumier blitt mer populært enn noen gang. Amigurumier er vanligvis heklet eller strikket ut av garn. De enkleste designene er heklet/strikket i spiralmønster. Når man lager en amigurumi er det veldig viktig å hekle/strikke tett hele tiden, for å oppnå et resultat der ingenting fyllmasse kan komme ut av amigurumien.
Under lagingen av en amigurumi er det normalt å lage de forskjellige kroppsdelene hver for seg, for så å sette de sammen når alle delene er ferdige. Dette er fordi amigurumier skal inneholde mest mulig søte detaljer. Noen velger å fylle amigurumiene sine med små sandkorn og lignende for å få en mest mulig livaktig vekt.
Det viktigste når man lager en amigurumi er å vektlegge søthet med maksimal tyngde.
Det er to kriterier som må oppfylles for at kosedyret er en amigurumi:
Hodet skal være vesentlig større enn kroppen.
Øyne og nese skal stå på linje.
Det er vanlig å dekorere amigurumier med heklede blomster og sløyfer.
Og til slutt en link til en side med noen få oppskrifter på:

tirsdag 15. juni 2010

..: Sutteklut :..

Jeg ser jo nok en gang hvorfor jeg alltid har spurt min mor hvis jeg har trengt noe som har vært sydd. Lappeteknikk klarer jeg absolutt ikke å få "beint". Og jeg vet jo at det er fordi jeg ikke er tålmodig nok, tar meg ikke nok tid når jeg syr.
Uansett, denne suttekluten skal jo brukes, godt håper jeg:) Ida, som mange andre barn, liker og utforske alt med munnen. Alt hun får h\i hendene går direkte til munnen. Når jeg var på Stoff & Stil i helgen fant jeg denne geniale oppskriften på en sutteklut av bånd. Tror denne blir midt i blinken for henne! Og heldigvis bryr ikke hun seg om ting er skjevt eller dårlig sydd:) Så jeg gleder meg til i morgen til hun får se den.

..: Jordbær :..

Jordbær...bare ikke spiselig. Eller, når Ida får på seg denne kjolen blir hun vel til å spise opp :)
begynte på jordbær kjolen i går kveld, etter mye frem og tilbake om hvem str jeg skulle strikke den i. Fant ut at det er så mye VM på tv om dagen, at jeg fint får tid til å strikke den i 6 mnd før sommeren er over:) Så da har jeg begynt da, på det lekre jordbær-settet fra min garnvenn:)

lørdag 12. juni 2010

..: Stoff & Stil shopping!!! :..

Fant ut at jeg må begynne og øve meg på litt alene tid på dagen, uten Ida. Og fant ut at jeg skulle ta turen til Stoff & Stil i Drammen idag. Jeg har ikke vært så mye borte fra lille prinsessa mi siden hun ble født, lenge gikk det ikke - fordi hun var VELDIG avhengig av meg og ville i grunnen nesten ikke være andre steder. Etter det er det vel meg som syntes det har vært vanskelig. Men 2. august begynner jeg på jobb igjen, så må begynne å øve meg:)
Var koselig å sitte i bilen , med kaffe, baguette, pepsi og sjokolade på tur innover i regnet. Rihanna på full guffe i annlegget var heller ikke å forakte.
Det er en stund siden jeg har vært på Stoff & Stil (og strikket ikke heller sist jeg var der), og var ikke forberedt på at det var så mye garn der:) Her er shoppingen min!

10 nøster med herlig mohair. Nyyydelige farger og. Har ingen erfaring med garnet fra Stoff & Stil....men håper på at det mer enn greit nok:). Vet ikke hva jeg skal bruke dette garnet til ennå, men elsker det allerede - hehe.

Fine nøster med bomullsgarn! Alltid kjekt til kjøkkenklut-strikkingen:)

Ser for meg dette garnet til sokker, siden det er blandet med nylon:)


Baby Ullen til Stoff & Stil virker veldig god. Mykt og glatt. Har ingen planer for dette garnet ennå, men det blir nok helt sikkert brukt:)


Kjøpte mønster til heklet lue, syntes de er lekre, samt 2 bomulls nøster til den. Kler jeg den ikke selv, hekler jeg den i gave:)


Dette er ikke-garn shoppingen min. Knapper, litt bånd, saks, merker og litt blonde. Samt oppskrift til en herlig sutteklut og stoff til den! Gleder meg til å sy den altså, tror Ida vil like den veldig godt!

..: Juni-pakke fra garnvenn! :..

Gosh, å vente på postmannen idag var ikke lett. Trodde nemlig det kom en pakke til meg...og jeg hadde rett.
Garnvennen min har skikkelig skjemt meg bort denne mnd! Jeg elsket pakken!

Her har hun tenkt på lille Ida, og sendt meg oppskrift og garn til jordbærkjole og lue:) Denne er jo så søt! Har ikke helt bestemt meg om jeg vil strikke den til i sommer (da begynner jeg å få dårlig tid, og har ett vennskapsteppe prosjekt jeg må bli ferdig med), eller strikke den til 1 år...

Her har hun sendt meg en engelsk oppskrift på nydelige sokker med kant, og fabel garn. Elsker dette garnet, og denne fargen har jeg allerede strikket en lue til ida i, så jeg vet den er nyyydelig. Så da er det bare å sette seg ned og oversette:)
Herlig chipboard til scrappingen min! Jippi! Passer perfekt, AKKURAT min smak. Også ett nydelig kort fra min garnvenn.
Sist, men ikke minst, kinder sjokolade og muffins former til guttene mine (alle 3:)). Kan fortelle min garnvenn at kinder sjokoladen var nesten spist opp før jeg fikk tatt bilde - hehe. Godt mottatt med andre ord. Og vet du garnvenn, kjælenavnet på mannen min er akkurat kinder :) Gleder meg til å lage muffins sammen med mine minste gutter. Disse formene var bare LEKRE.
Takk, min kjære garnvenn, for making my day!!!!

torsdag 10. juni 2010

" Borte for alltid "

Se det, da er jeg jammen meg i gang med en ny bok:) Ikke dårlig. Denne gangen har jeg valgt en av Harlan Coben, som min mann også har lest og annbefalt. Denne får strålende annmeldelser! Skal visst være veldig spennende og uforutsigbar! :)

"Som liten gutt hadde Will Klein en helt, den eldre broren Ken. En dag blir Wills eks-kjæreste funnet voldtatt og drept, og bevisene peker mot Ken. Men Ken er ikke å finne, og Will er redd han er borte for alltid. Elleve år senere er Will fortsatt overbevist om brorens uskyld. Han har en følelse av at Ken forsøker å kontakte ham, samtidig som det skjer enda en tragedie: Wills kjæreste forsvinner og han oppdager at hun var en helt annen enn han trodde. Han er i ferd med å avdekke en forferdelig hemmelighet, en hemmelighet noen er beredt på å drepe for å holde begravet."

10.06.10 Har kommet til de kritiske 50-sidene og syntes den virker bra så langt. Det er noen kapittel innimellom som jeg ikke syntes virker så interessante, men skjønner jo at jeg får bruk for disse senere :) Gleder meg til å fortsette.

14.06.10 Har ikke fått lest så mye i helgen, men er på ca. side 150 i boka. Det tok litt tid å komme seg inn i boka. Den er veldig bra, og spennende, men den holder meg ikke fast HELE tiden hvis du skjønner. Men er spent på fortsettelsen:)

Terningkast ved bokens slutt:

..: scrappet Ida :..


Blir alltid fornøyd med meg selv når jeg får scrappet litt til albummet til ida:) Disse er laget idag:)

tirsdag 8. juni 2010

..: nye ting :..

I dag smakte Ida på sviskepurè, og dette bilde ble tatt, snakk om akkurat i rette øyeblikk! Jeg ler hver gang jeg ser på det - utrolig festlig fysj-uttrykk.

Ida løftet også hele brystet sitt godt opp fra gulvet idag! Det skjer så mye ting på Ida-fronten om dagen altså! Gøy!

mandag 7. juni 2010

..: Terapien :..

Ei blogg-venninne av meg har den geniale ideèn og lager sin egen bokblogg med annbefalinger! Jeg elsker jo bøker selv, så tenkte at jeg skulle bruke litt av ideèn hennes:) Jeg skriver litt underveis mens jeg leser boken også, ikke bare helt ferdig lest. Så dette innlegget blir oppdatert etterhvert som boken leses.
Jeg har egentlig hatt en aldri så liten lese-tørke det siste halvåret, og leser egentlig "predikanten" av camilla läckberg, men har liksom bare blitt stående fast i den.... Så jeg tenkte jeg rett og slett skulle kjøpe meg en ny bok, og velge min favoritt-sjanger - nemlig psykologisk thriller:) Valget havnet på:
"Terapien" av Sebastian Fitzek.
Av det jeg an finne ut, så er dette den eneste boken hans, ivertfall oversatt til norsk.
Her er handlingen:
"Datteren til den tyske kjendispsykiateren Viktor Larenz forsvinner en dag sporløst. Fire år senere er han fremdeles nedbrutt av sorg og søker tilflukt på en avsidesliggende øy for å skrive seg bort fra smerten. Her oppsøkes han av en schizofren barnebokforfatter som kan fortelle merkelige historier med klare paralleller datterens forsvinning".

07.06.10 så langt har jeg lest ca. 80 sider idag, og jeg har kommet over min kritiske "50-siders tvang" (det betyr at leser jeg ikke 50 sider med en gang, blir som regel boken ikke interessant, og jeg mister tråden og interessen for boken. Leser jeg deretter bare ett par siden om gangen, kan jeg igrunnen bare kaste boken, den blir aldri ferdiglest *ler*).
Så langt syntes jeg boken holder meg spent, og det liker jeg. Jeg gleder meg allerede til neste gang jeg leser i den.

09.06.10 180 sider...boken er veldig spennende, og jeg har aldri lyst til å legge den fra meg (selv om jeg må innimellom:)). MEN jeg har en liten følelse at jeg vet litt av slutten, håper jeg ikke har rett, det blir for forutsigbart. Men jeg har enda troen på at den ikke er det, og at jeg blir ivertfall litt overrasket:)

10.06.10 da var boka ferdig...bare det at jeg kun har brukt 3 dager på en bok, tyder på at jeg syntes den var bra, vanskelig å legge fra seg...Jeg har jo hatt en dårlig lese-periode en stund nå, så håper denne boka løsnet det litt.
Det ble litt som jeg fryktet, mine anelser var riktige...MEN man ble litt overrasket på slutten allikevel. Ikke akkurat blåst overende, men såpass at jeg ikke føler at jeg hele tiden visste hvordan boken endte:)

Terningkast ved bokens slutt: 4

..: 3-barns mor :..

3-barns mor ja....for 9 år siden likte jeg ikke barn engang:) Men plutselig en dag var jeg vel voksen nok, og ble klar for å få barn.
I 2002 kom Sander til verden, og jeg forelsket meg helt! Jeg hadde så mye kjærlighet for denne gutten, og jeg var sikker på at jeg aldri kom til å få fler barn enn han, jeg hadde jo ikke mer kjærlighet enn til han! Dumme hormoner:)
I slutten av 2005 kom Sindre, en liten gutt som ikke viste noe vilje før han var 9 mnd.
Sander og Sindre har vært to veldig forskjellige gutter, og de har også hatt forskjellige utgangspunkt!
Når Sander var nesten 6, og Sindre var blitt 2 separerte jeg meg fra faren deres. Jeg var fast bestemt på å klare å klare en skilsmisse med barna, heldigvis var faren av samme innstilling. Så alt vi gjorde, var kun med tanke på de.
Men nå var jeg ivertfall ferdig med barn!

Kort etter møter jeg igjen en gammel klassekamerat fra 2. og 3. klasse. Det viser seg at han har vokst til å bli den mest fantastiske mannen jeg kunne tenke meg! Det sa bang med en gang det! Men han hadde ikke barn.... Så måtte jeg gå i meg selv, og bestemme meg om jeg kunne tillate meg selv og kroppen min (som også var operert) ett barn til.
Jeg visste jeg ikke kunne miste mannen i mitt liv, så jeg sa ja til forholdet, og å få ett barn til senere. Jeg er jo glad for halvsøsken selv.
På julaften 2009 kommer Ida, og jeg er glad hun kom sist. For hadde den fødselen vært den første, hadde det ikke blitt flere barn!
Og Ida er 5 mnd nå, og er ei fantastisk jente!
Og det er så klart llitt stas å ha en av samme kjønn som en selv også:)

Jeg elsker alle barna mine, og jeg elsker å være 3-barns mor :)

fredag 4. juni 2010

..: 1. tannpuss :..

Ida fikk sine to første tenner nede i Gran Canaria, på to dager! Den første 30/5, den andre 31/5. Hun virkes ikke å plages med å få tenner i det hele tatt - like blid. Så måtte vi jo begynne å pusse tenner da:) Tok jo så klart en bildeserie av det. Hun syntes det var helt ok å pusse tenner!:)

onsdag 2. juni 2010

..:hjemme igjen fra sør:) :..

Ja, da var vi hjemme igjen da! Herlige dager på Gran Canaria har vi hatt:) Flyturene gikk bra, og bare snille unger. Litt stress er det å reise med 3 unger, men det gikk veldig greit allikevel. Man må bare passe godt på de:)
Alle har kost seg masse, badet og solet seg. De tre første dagene var det faktisk litt skyet og masse vind, men det var gunstig for de aller minste i grunnen, at det ikke ble altfor varmt. De resterende dagene var det herlig vær. I går når vi reiste hjem var det altfor VARMT, så da var det i grunnen greit at ferien var over.
Vi har spist masse masse god mat og MASSE dessert og diverse. Ett par ekstra kilo fikk man på seg, men pytt, nå skal jo min. 10 kg av allikvel - så ett par fra eller til...hehe.
Ida fikk sine første tenner på Gran Canaria! Natt til 30/5 dukket det en frem, og en til 31/5. Hun klaget ikke i det hele tatt. Hun har bare vært en drømmebaby på turen,
Vi hadde all inclusive, men Martin og meg reiste ut og spiste den siste kvelden. Veldig hyggelig, og så klart bedre mat der enn på hotellet:)
Jeg klipte meg også hos den lokale frisøren, ble veldig fornøyd:) Endelig fikk jeg av det lange håret, og ble skulderkort igjen! Det var en topp forandring:)
Bildene forteller en del om turen. Kunne så klart fortalt mye mer men...kos dere med bildene:)